Der findes mange begreber og ord indenfor chokolade - især, når vi taler om bean-to-bar eller craft chocolate, som det også betegnes.

Mange af ordene er på engelsk og det kan indimellem være svært at forstå den præcise betydning. I vores chokoladeordbog har vi samlet mange af disse ord, så det gør det lettere for dig at få det fulde indtryk og oplevelse af den enkelte chokolade. Både, når du skal shoppe chokolade og når du smager på den.

Ordene står i alfabetisk rækkefølge. Det vil være en blanding af danske og engelske ord.

Støder du på et ord, som du ikke forstår, så skriv endelig til os, så vi kan få det med i chokoladeordbogen.

God fornøjelse med at få udvidet dit chokolade ordforråd.  

 Bean-to-bar

Når en producent betegner sit produkt, som bean-to-bar, kan producenten dokumentere præcis, hvor cacaobønnerne til chokoladen kommer fra. Dvs. hvilket område og i nogle tilfælde også, hvilken  plantage. Dette er netop kendetegnet for ægte bean-to-bar chokolade.  

Vi anbefaler altid at læse detaljerne på pakken, så du er sikker på, at der rent faktisk er tale om ægte bean-to-bar, da man desværre indimellem ser, at der bliver snydt med betegnelsen bean-to-bar. 

Craft Chocolate

Et andet ord for bean-to-bar chokolade. Her er tale om chokolade fra - ofte mindre - producenter, der ved, hvor cacaobønnerne kommer fra. 

Maker

Chokoladeproducent. 

Single-origin

Chokolade lavet på cacaobønner fra det samme sted f.eks. land eller et bestemt område i et land.